Channah start blog over songwriting

Beste allemaal,

Het is online wat stil geweest rondom mij, de laatste tijd, maar achter de schermen was er veel kabaal. Het afgelopen jaar stond voor mij in het teken van een aantal nieuwe avonturen. Muzikaal, zakelijk, persoonlijk; soms lang gewenst, soms spannend en onverwacht. Vandaag til ik twee tipjes van sluiers op:

Books & Bourbon
In mijn jeugd ontstond niet alleen een enorme liefde voor muziek, maar ook voor literatuur, reizen en (lekker) eten. Al jaren was er de wens om die vier liefdes op een dag met elkaar te combineren in een nieuw project. In 2014 ontstond een idee, en na veel denken, maken en durven in 2016 het resultaat: Books & Bourbon: persoonlijke verhalen en essays over boeken, muziek, eten en mooie plekken.

Tower of Song
Wat maakt een liedje goed? Welke elementen in de tekst, in het akkoordenschema of in het arrangement zorgen ervoor dat we er keer op keer naar willen luisteren? En hoe schrijf je het perfecte liedje? Dat is een vraag die mij al jaren bezig houdt en vaak terugkomt: tijdens het maken van cd’s, tijdens het schrijven met andere artiesten, tijdens het repeteren voor optredens, tijdens het geven van workshops en masterclasses en in ontelbare gesprekken met andere singer/songwriters.

Al tijden had ik het idee om (stukjes van) antwoorden, informatie én inspiratie te verzamelen op één plek. Dit leidde tot het maken van ‘Tower of Song’, een blog voor singer/songwriters en muziekliefhebbers! Met veel tips, mooie interviews, links naar interessante artikelen, reviews van boeken en producten, songwritingtechnieken en analyses van liedjes. Vernoemd naar één van mijn lievelingsnummers.

En verder…
…ben ik hard bezig met en betrokken bij nog een paar fantastische muzikale projecten. Over een paar weken til ik een derde tip van de sluier op. Wordt vervolgd!

9971

Foto: Lars Griemelijkhuijsen