Biografie

In een tijd waarin kunstbeleving schaars is en menselijk contact gemist wordt, biedt Channah met haar nieuwe muziek troost en verdieping.

In muziektheatervoorstelling ‘Songs for Leonard’ stappen we in de bewogen wereld van Leonard Cohen en bezien we hem vanuit een nieuwe hoek: door de ogen van zijn vrouwen. Ladies man Cohen schreef veel over de vrouwen die in zijn leven figureerden en die de luisteraars van zijn muziek tot de verbeelding spreken: Suzanne, (So Long) Marianne en dat meisje uit het Chelsea Hotel. Maar wat vonden deze vrouwen er zelf van en wat is hun verhaal?

In ‘Songs for Leonard’ staan de vrouwen centraal en horen we niet langer alleen het perspectief van Cohen, maar geeft Channah van ’t Riet deze ongehoorde vrouwen zelf een stem. Samen met actrice en muzikante Cyrelle Failé vertelt zij hun verhalen, aan de hand van werk van Cohen én voor de voorstelling geschreven werk. In 2018 werd Channah geselecteerd om als singer-songwriter te verblijven op de geboortegrond van Leonard Cohen. 

In de zomer van 2021 brengt Channah ‘Songs for Leonard’ op de planken, i.s.m. productiehuis Nieuwe Makers. De E.P. met muziek uit de voorstelling, geproduceerd door Evert Zeevalkink, staat op de planning voor het najaar van dit jaar.